Site Map

Bugün : 29.03.2024

Haberler

Geleceğin Bilimi! Çizgi Roman Serisi- 3

22 Eyl
Geleceğin Bilimi! Çizgi Roman Serisi- 3

Geleceği tahmin etmek konusunda 1980’lerin ve 1990’ların bilim kurgu filmlerinin pek de başarılı olduğunu söyleyemeyiz. Örneğin, Geleceğe Dönüş serisine bakacak olursak şimdiye kadar çoktan uçan kaykaylara hatta arabalara sahip olmalıydık. Köpeklerimizi de uçabilen robotlar gezdiriyor olmalıydı. Jetgiller’in hisli ev yardımcısı robotu Rosie’yle henüz hiçbirimiz tanışamadık ancak en azından kendi başına evi süpüren akıllı süpürge roomba’lar bir süredir kullanımda. Tabii gelecek tahminlerin başarısı, ya da daha doğrusu başarısızlığı, insanları nesiller boyunca geleceğin nasıl görüneceğine dair fikir yürütmekten alı koymadı.

 

Kalbi her zaman bilim ve teknoloji için atan General Electric de 1950’lerde gelecekte bilimin nasıl görüneceğine dair bir çizgi roman çıkarmıştı. Burada, bilimdeki ilerlemelerin insanlığı temel ihtiyaçlarının ötesinde bir hayat standardına kavuşturmuş olduğundan bahsediliyordu. Bu gelişmeleri mümkün kılan araştırmacı ve bilim insanlarının çabalarından bahsediliyordu.

 

1950’lerde bilim ve teknoloji alanındaki çalışmalar hız kazanmıştı. Dünya Savaşlarını atlatan ülkelerin ekonomileri belli bir gelişme seviyesine ulaşmış, bilimsel araştırmalara ayrılan bütçe ve zaman artmıştı. Tıbbi alanda Amerikan başkanlarından Franklin D. Roosevelt’i de etkileyen çocuk felcine karşı geliştirilen aşı sayesinde birçok insanın hayatı kurtulmuştu. İlk transistörlü radyo, ilk bilgisayar diski ve işletim sistemi, ilk lazer, ilk optik fiber ve Barbie Bebek 1950’lerde üretilmişti. Watson ve Crick DNA’nın keşfiyle çığır açmış, doktorlar böbrek nakliyle ilk organ naklini gerçekleştirmişlerdi. Bilimdeki gelişmelerin arattığı yeni iş imkanları ve gerektirdiği eğitimli iş gücü sebebiyle üniversite ve yüksek öğrenime devam eden insanların sayısı artmıştı.

 

 

Elvis Rock ‘n Roll’la gençleri sallarken çizgi romanlar ve 50’lerin sonuna doğru yavaş yavaş evlere giren renkli televizyonlar kitlesel popüler kültür ikonları yaratıyordu. Bilim ve teknolojiyi ergenler ve genç yetişkinler arasında popüler yapmak isteyen GE, o yıllarda özellikle Amerikan popüler kültürünü kasıp kavuran çizgi romanları kullanmaya karar vermişti. “Adventures in Science” (“Bilim Maceraları“) serisi işte böylesi bir ortamda ortaya çıktı. Jet motorlarının nasıl çalıştığından elektrikli lokomotife, hatta ve hatta atomun yapısına kadar birçok konuda çizgi romanlar yayınlanmıştı. 

 

Kaynak: geturkiyeblog.com

Yazan Admin

Gönderildi Eyl,22.2015

Bu yazı toplamda 1490 kez okundu
Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis

Yorum

(*) Zorunlu alanlar

CAPTCHA

Resmi görüntülemekte sorun yaşıyorsanız yenileyiniz.

Lütfen bu alana yukarıda gördüğünüz güvenlik kodunu giriniz

Yorumlar(0)

Henüz Yorum Eklenmemiş

Ön Kayıtlar Başladı!

ön kayıtlar başladı

Duyurular



Toplam Ziyaret: 893828 Online Ziyaretçi: 4 Bu Sayfaya Toplam Ziyaret: 418282 Bugünlük Ziyaret: 318