Site Map

Bugün : 19.04.2024

Maker Atölyesinde Neler Yapılıyor?

Çocuklar bu atölyede sensörler kullanarak etkileşimli robotlar yapıyorlar, tasarlamayı, düşünmeyi ve sorun çözmeyi öğreniyorlar. Bu atölye sayesinde çocuğunuzun içindeki maker ruhu ortaya çıkıyor. Bu atölye çocuğunuzun hayal ettiklerini gerçekten yapabileceklerini öğretiyor ve nasıl yaparım sorusunun cevabının çok basit olduğunu öğreniyorlar.

Atölyenin asıl amacı mühendis gibi projeler geliştirmelerini sağlamaktır. Arduino ile elektroniği kullanarak kendi robotlarını, kendi elektronik projelerini hayata geçirebilecekleri platformlar öğretilmektedir.

Kodlama eğitimi ile çocuklar analitik düşünme, sorun çözme ve kavrama yeteneği kazanacaklar. Günümüzde kodlama ikinci bir dil olarak kabul edilmektedir. Bu atölyelerin amacı sadece oyun oynayan değil, kendi oyununu yazan bireyler yetiştirmektir.

Maker Eğitimi ile Neler Hedefleniyor?

Maker hareketi bütün dünyada ve Türkiye' de büyüyen bir yaratıcılık akımıdır. Amaç teknoloji ve kişisel tasarım ile bireylerin daha üretken ve daha yaratıcı hale gelmesidir. Yapılan deneysel çalışmalar sonucunda erken yaşta gerçekleştirilen ve öğrenilen aktivitelerin, insan zihninin gelişiminde önemli bir paya sahip olduğu kanaatine varılmıştır. Belirli bir yaştan sonra zihnin gelişimi yavaşlar ve kapasitesi azalır. Bu nedenle mümkün olduğunca erken yaşlarda beynin yaratıcılığını ve kapasitesini arttırmak gerekmektedir. Bu da maker eğitim hareketi ile desteklenerek gerçekleştirilmektedir. Son yıllarda gençleri ve çocukları bu bilinçle yetiştirmek, onlara erken yaşlarda bir şeyler yapmayı, tasarlamayı öğretmek üzerine kapsamlı organizasyonlar ve çalışmalar başlamıştır. Biz de çocukların gelişme döneminde kendi kendilerini keşfetmelerine destek olarak geleceğin özgür ve özgün tasarımcılarına en doğru yolu göstermeyi hedefliyoruz.



Toplam Ziyaret: 901674 Online Ziyaretçi: 6 Bu Sayfaya Toplam Ziyaret: 956 Bugünlük Ziyaret: 245